Albanian Excellence dhe Biblioteka : Antologji për fëmijët e talentur në Preshevë

-Iniciohet nisma mbarëkombëtarë “Zonjat për fëmijët “

TIRANE, 1 Nëntor/AE/-Qëndra Albanian Excellence në bashkëpunim me Bibliotekën e qytetit “Mehmet Jusufi”, në qytetin e Preshevës, kanë rënë dakort të botojnë një Antologji të poetëve dhe tregimtarëve të rinj të Luginën së Preshevës gjatë vitit që po troket, në kuadër të  vitit 2020,  të shpallur mbi bazën e një memorandumi të nënshkruar mes Komunës Preshevë dhe Albanian Excellence,  si Viti i Preshevës nën moton , “Ne jemi me Preshevën “.

Lajmi është konfirmuar nga Reshat Neziri, drejtor i Bibliotekës së qytetit “Mehmet Jusufi”, në Preshevë,  i cili është shprehur entuziast për botimin e  dy Antologjive që do të pëfshijnë  tregime dhe poezi  nga fëmijë të  talentuar te qytetit të skajshëm të kombit nga 8 deri në 14 vjec .

Neziri duke mbështetur këtë nismë fisnike të Albanian Excellence , gjatë një takimi të zhvilluar me koordinatoren e Albanian Excellence në trojet shqiptare, gazetaren  Ardita Behluli, është shprehur se, “është bukur që së bashku do të të realizojnë këtë projekt në përkrahje të  talentëve të fjalës së shkruar”. Libri eshte menduar qe të jetë gati në pranverën e vitit 2020, kur mbyllet dhe faza e parë e memorandumit mes Albanian Excellence dhe Komunës së Preshevës

Drejtorja  Ekzekutive e Albanian Excellence, Flora Nikolla, tha se “ kjo është një nga nismat që qëndra që ajo drejton ka marrë në nisje të  Vitit të Preshevës. “Duke gëzuar e duke stimuluar të rinjtë , ne stimulojmë dhe gëzojmë të ardhmen”, tha  zonja Nikolla

Ajo tha se, “kjo nismë  do të bëhët prezantohet dhe në mbrëmjen Gala në Tiranë në 12 dhjetor,  kur do të shpallen  “Zonjat që bëjnë Shqiptarinë” dhe  kur do të krjohen përmes këtij bashkëpunimi dhe fondet për këto të dy antologji nën sloganin  “Zonjat shqiptare për fëmijët “.

“Zonjat shqiptare per femijet”,  do të jetë vetëm nisja e kësaj iniciative që do të vijojë  gjatë vitit 2020 dhe jo vetëm”, u shpreh ajo .

Nxënësit e shkollave fillore të komunës së Preshevës shkrimet e tyre që kanë poezi ose prozë  duhet t’i dorëzojnë një email  në adresat  albexcellece@gmail.com dhe bibliotekapresheve@yahoo.com,  për t’u bërë pjesë e audicionit të talentëve të rinj të penës së shkruar.

Pas grumbullimit të shkrimeve,  juria  e përzgjedhur për këtë event të rëndësishëm. do të bëjë përzgjedhjen e poezive dhe prozave më të mira   të fëmijëve të talentuar dhe do të mundësojë botimin e dy librave të cilat do të jenë  falas dhe sigurisht  jo vetëm një mundësi për një kujtim të bukur por dhe për institucionalizimin e zhvilllmin e mëtejshëm të fëmijëve të  talentuar të Luginës.

Afati i dorëzimit të  poezive  dhe të prozave  është data 30 nëntor.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *