Albanian  Excellence nderon zotin Nelson R. Çabej, me çmimin “Grand Excellence”

Tiranë, 17 nëntor /AE/.- Albanian Excellence ka nderuar zotin  Nelson R. Çabej,me çmimin “Grand Excellence, ” për kontributin e shquar shkencor, për më shumë se 50 vite,  në fushën e biologjisë dhe të albanologjisë, në kuadër të 10 vjetorit të krijimit të Albanian  Excellence.

Sot në 17 nëntor, në ditën e lindjes së shkencëtarit të njohur , Albanian Excellence vendosi të shpallë këtë çmim që do të dorëzohet në një ceremoni që do të organizohet gjatë  mbrëmjes së Grand  Excellence më 15 dhjetor 2022, në Hotel Mak Albanian në Tiranë.

Kjo është një mirënjohje që ne menduam t’ia dhurojmë sot, në ditën e lindjes  së zotit Çabej i njohur si një personalitet shkencor në fushën e biologjisë dhe albanologjisë dhe  në botën akademike brenda dhe jashtë Shqipërisë.

Prej vitesh ai jeton në Nju Jork (SHBA) ku vijon të punojë me shumë pasion dhe të ketë lidhje me qarqet më të larta shkencore  e botuese jo vetëm në Amerikë por edhe në Europë.

Zoti Çabej, njihet për jehonën që patën shtatë punimet  e tij  shkencore të paraqitura në simpoziume ndërkombëtare. Ai ka botuar tre libra në fushën e biologjisë, nga të cilat pesë janë  botime te ‘Academic Press Elsevier’, shtatë libra në fushën e albanologjisë,  dy libra popullore-shkencore në  fushën e biologjisë

Njëmbëdhjetë artikuj shkencor në fushën e biologjisë, pesëdhjetë  artikuj shkencor në fushën e albanologjisë, trembëdhjetë artikuj publicistike te botuar në USA dhe Shqipëri, janë  botime të këtij shkencëtari   shqiptar që në parimet e jetës së tij ka patur vetëm një punë me pasion dhe devotshmërinë të bazuar në formimin e tij të jashtëzakonshëm encikopedik .

Për një kohë të gjatë vështirësitë që gjente teoria Darwianiane e evolucionit gradual të llojeve i ka studiuar edhe Profesor Nelson Çabej dhe duke u marrë me to, ka zhvilluar teorinë e vet të evolucionit. Ai arriti në idenë themelore mbi rolin qendror të informacionit epigjenetik në zhvillimin dhe evolucionin e botës së gjallë rreth 12 vjet më parë. Tashmë ka një teori, që mban emrin e tij.

Duke i uruar krijimtari  dhe jetë të të gjatë, Albanian Excellence shpreh mirënjohjen e saj për zotin Nelson Çabej dhe veprën e tij dhe e fton të jetë së bashku me ne në natën e 15 dhjetorit në Hotel Mak Albania, në një mbrëmjë  të jshtëzakonshme dhe plot emocione, së bashku me bashkëatdhetarë të tij të  cilët me punën e tyre, kanë treguar se  Shqipëria ka burime të mëdha vlerash njerëzore, dhe intelektuale  që duhen vlerësuar.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *