Aleanca e  Gruas së Suksesit Shqiptar në botë

Gra nga Shqipëria, Kosova ,Maqedonia, Mali i Zi, Presheva, Kroacia,  Zvicra, SHBA, Italia, të mbledhura në Konferencën Ndërkombëtare “Vlera  e të qënit grua në shekullin e XXI”, vendosën të krijojnë  sot më datë 15 Prill 2019 në ambientet e  Hotel Ballkoni I Dajtit, Tiranë, me propozim të Albanian Excellence, pas dëgjimit dhe aprovimiit me unanimitet të plotë,  krijimin e Aleanca e Gruas së Suksesit Shqiptar, një organizëm që me vullnet të lirë  do të bashkojë  ane kënd , gratë, zonjat, nënat, motrat shqiptare që kanë arritur sukses më karrierën e tyrë profesionalesi dhe në të gjitha aspektet e tyre.

Aleanca Globale  e Gruas së Suksesit  Shqiptar në Botë me qëndër në Tiranë,  do të jetë një  organizim vullnetar individual,  nën mbikyqrjen e Albanian Excellece  e cila  do të drejtojë  duke u bazuar në mendimet , idetë , kërkesat e të gjitha zonjave pjesmarrëse .

Aleanca do të shërbejë gjithshtu si bërthamë  për organizimin e Kongresit të Parë të Shëmbullit Shqiptar që do të mbahet në vjeshtën e Vitit 2021 , nga Albanian Excellence në bashkëpunim me Organizma të larta ndërqeveritare nga të gjita vendet pesmarrëse  si  dhe me shoqata pjesmarrëse.

Kjo aleancë është fryt i refleksionve , punës, takimeve, bisedave,  e shumëllojshmërisë së ideve që u prezantuam edhe në këtë Konferencë,  duke ftuar të gjitha Zonjat shqiptare, të jenë së bashku në të gjitha problemet që ju dalin përpara në ditët e tyre, përmes dialogut, kërkesave të tyrë në grup, deklaratave të përbashkëpta për cështje të caktuara që duhen zgjidhur me dialog dhe me consensus në bllok nga një numër I madhe pjesmarresesh.

Duke qënë së bashku , në një rrjet botëror të grave të suksesit  shqiptar me një eksperincë të jashtëzakoshme e të gjithamshme,  ne mund t’i bejmë ballë edhe udhëkryqit  në të cilën ndodhet  jo pak herë , lëvizja e grave , e cila nga njëra anë, synon të mbrojë cdo gjë të arritur  dhe nga ana tjetër ndodhet nën trysninë e jashtëzakonshme të  globalizimit.

Kështu  do të jemi së bashku, sepse, ështe  e sigurtë se aksioni femëror  do të jetë një celës  i sigurtë në të gjithë zgjidhjen e krizave që kalon gruaja në të gjitha dimensionet  e jetës sot .

Po kështu Aleanca Merr përsipër të  ndërtojë elektronikisht rrjetin e Grave të suksesit shqiptar, që do të thotë të rregjistrimit të  Grave të suksesit, të punës, vendit ku jetojnë dhe të arritjeve të tyre .

Krijimi i këtij rrjeti  ka rëndësi të madhe në  evidetimin e  vlerave të mëdha që kemi  si shqiptare në të gjithë rruzullin ku jetojmë dhe kontribuojmë.

Sepse atë që nuk e bejne qeveritë , tashmë duhet ta bëjmë ne .

Le të jemi së bashku në Aleanca Globalë e  Grave të suksesit Shqiptar për të qënë së bashku në kërkesa, ide, mendime, dëshira , përpjekje, mundësi më të mira për qënësinë e forcës tonë femëore , duke dhënë mendimin dhe veton tonë për cdo problem që mund të hasim jo vetëm në jetën tonë si Zonja , nëna  e motra , por edhe në problem të mëdha që  servirin sot në të gitja aspektet në botëm e madhe të globalizimit.

Gratë së bashku, mund ë drejtojnë kështu një luftë të organizuar kundër formave të diskriminimit , të gjitha formave të dhunës, qoftë dhunë seksuale, abuzimi fisik ísico, violaciones, o incesto.  Aleanca do të  punojë për eleminimin e stereotipeve që izolojnë gratë në shtëpi  dhe njohjen e punës shtëpiake.
Luftë gjithashtu për  edukimin , jetesë ,  shëndetin,  punë, sepse gruaja duke patur shtrirjen e plotë të të drejtave të njeriut , mund të realizojë barazinë  dhe të riafirmojë bindjen e saj të plotë në demokraci, drejtësi dhe në paqe.

 

 

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *