Flora Nikollla

 Flora Nikolla , është gazetare , skenariste, producente dhe themeluese dhe drejtuese e Albanian Excellence, një organizatë e cila evidenton suksesin shqiptar  kudo është  .

Flpora Nikolla, vec profesionit të saj si gazetare,  ka mbajtur poste të ndryshme si redaktore pranë revistës “Shqipëria Sot”,  Shefe e Kultures dhe Cështjeve Sociale,  prane Agjencise Telegrafike Shqiptare,  Kryeredaktore e Agjencisë Telegrafike Shqiptare (2007-2018),  kryeredaktore e Revistes “Kult” , Skenariste e emisionit te  mëngjesit në Televizionin Kombëtar Arbëria, Skenatiste e  Emisionit , “Tkam zemer “, kryeredaktore e Gazetës së Festivalit të Filmit Shqiptar, gazetës TIFF Festival, skenariste e emisionit “Vonë në TVA”.

Flora Nikolla , eshtë autore e disa dokumetarësh televizive në bashkë punim me Radio Televizionin Shqiptar si  dokumentarët,  “Arratisja”, “ Per ty kam Mall “, “Shqiptaret”.

Flora Nikolla . eshte autore e e pakten 10 librave, skenariste dhe producente e shume  Spektakleve  dhe Mbrëmjeve Gala.

Ajo është autore e një serie botimesh dhe realizimesh televizive dhe disa qindrave artikujsh, reportazhesh, shkrimesh analitike në të gjitha gazetat e përditshme në Shqipëri, Kosovë dhe në SHBA.

Flora Nikolla.eshte themeluese e Qendres Albanian Excellence  dhe  drejtuese  e Albanian Excellence nga  viti 2012, si  njëj tribunë të suksesit shqiptar kudo është.

Flora Nikolla është themeluese cmimeve “Kult “

Flora Nikolla,  eshte ideatore e Peticionit  “Në mbështetje të grave të dhunuara të  Kosovë në vitn 1999″.

Flora Nikolla  është  ideatore  dhe themeluese e Aleanca Globale e gruas së suksesit shqiptar

Flora Nikolla është ideatore dhe krijuese e orkestrës Albanian Excellence , me muzikantë të njohur shqiptarë  jashtë Shqipërisë.

Flora Nikolla është themeluese e cmimit të parë për gruan mbarëshqiptare “Zonjat që bëjnë Shqiptarinë”

Flora  Nikolla njihet si aktiviste e shoqërisë civile veçanërisht në fushën e mjedisit. Ka qenë iniciatore dhe realizuese e projektit “Një ditë me biçikleta” në qytetet e Vlorës, Pogradecit dhe Elbasanit, si dhe e projektit të ndërtimit të  rampave në Vlorë dhe Pogradec.