Kalendari Zonjat qe bejne Shqiptarine 2020-Epilogu i nderit i maratones Albanian Excellence !!!

Flora Nikolla shkruan :

Tirane, 2 Shkurt/AE/.-Albanian Excellence organizoi në Prishtinë në ambientet e KultPlus,  në 31 janar  promovimin e  Kalendarit “Albanian Excellence-Zonjat që bëjnë Shqiptarinë”, si  vijim të misionit të saj fisnik dhe human të promovimit të Shqiptarisë këtë herë përmes zonjave që ajo i përzgjodhi, i grupoi me këtë emër, i bëri bashkë në një album fotografik me 121 foto zonja suksesi , i bëri bashkë këto 121 zonja në më shumë se tetë ekspozita ane kënd shqiptarisë, i bëri bashkë  në një libër dhe në një mbrëmjë magjike Gala në Tiranë, duke i nderuar me titullin Zonjë që bën Shqiptarinë , 21 prej tyre, per ti bashkuar si epolog nderi ne nje kalendar te vitit 2020.

Është një fjalë e popullt që thotë se dy shqiptarë nuk i bën dot …,(qesh)!!!

Albanian Excellence në një riciklim vlerash di ta bëjë këtë cdo vit, duke përmbushur me shumë fisnikëri, misionin e  saj final të mirëpërcaktuar në statusin e themelimit te saj ne evidentimin e suksesit shqiptar kudo është, në një moment të veshtirë kur duket se vlera lihet më shumë në hije se sa në nderin që i takon, përmes cmimeve, përmes botimeve të gjithfarllojta, realizimim e dokumentareve dhe të spektakleve të të gjitha llojeve.

Ka tetë vite që e  ben këtë e do të vijojë ta bëjë këtë misiom të bukur e njerëzor, larg të gjitha paragjykimeve, cmirave, inateve, imagjinatave që për të nuk mund ekzistojnë.

 

Tashmë 21 zonja janë së bashku  në një kalendar të një viti !

Ditët dhe netët do ti kalojnë bashkë nën siglen e Shqiptarisë, veshur me kostume popullore.

Sepse vijimësia për Albanian Excellence është më shumë e rëndësishme se një titull që sigurisht krijon emocion në një natë.

Vlera ka vlerë ku di të japë vlerën që ka për njerëzit, jetën , vendin .

Albanian Excellence, do t’ua kujtojë këtë vlerë që kane po që edhe që duhet ta dhurojnë, edhe Zonjave që nderoi, qoftë edhe përmes këtij kalendari ku me rregullesi shënohën 365 ditet e vitit 2020.

Do t’ua kujtojë të gjithë zyrtarëve të lartë në të gjitha trojet ku jetojnë Shqiptarë, do t’ua kujtojë, njerëzve të thjeshtë, do t’ua kujtojë shqiptarëve të suksesit kudo jetojnë, do t’ua kujtojë të gjithë miqve të Albanian Excellence që janë shumë dhe që do t’ua dhurojë këtë kalendar, që kur kokën ta kthejnë e të shohin datën e ditës që  po nisin të jetojnë ose që qofte edhe shkarazi të mirënjohin një sukses, syri t’ua zejë edhe shqitarinë , një fakt  i bërë realitet jo me fakte e politikë , por edhe permes një inciative të një qëndre modeste e cila e ka të qartë objeksionin dhe qëllimin  saj.

Zonjat që bëjnë Shqiptarinë, është një titull i lartë , zonjat e këtij titulli kanë qënë së bashku në një libër ku kanë treguar  si e kanë arritur këtë sukses, kanë qënë së bashku në një natë Gala ku kanë marrë ne mënyrë ceremoniale këtë titull dhe në mënyrë llogjikë janë së bashku edhe në një kalendar që ka  lindur si koncept së bashku me njerëzimin , janese bashku ne nje kalendar si një kuptim llogjik i këtij mega-projekti të ideuar dhe të realizuar ne detaje nga Albanian Excellence.

Një konferencë ndërkombëtare e gruas në Tiranë, ku Albanian Excellence, i ka njohur mga afër ne tre dite te kaluara se bashku , më shumë se 70 zonja  të  ardhura nga Bota e trojet shqiptare, më pas një album fotografik me 121 histori suksesi të zonave shqiptare nga e gjithë bota , të 121 fotove më pas në  një  ekspozite e realizuar në kopshtin Presidencial me pjesmarjen e Presidentit të Republikës , zoti Ilir Meta,  më pas shtatë ekspozita me këto 121 zonja në trojet shqiptarë, më pas përzgjedhja nga 121 zonjat në 21 zonja,  me titullin Zonjë që bën Shqiptarinë, një libër me titullin , “Zonjë që bën Shqiptarinë “  ku janë së bashku . Dhe si per ta permbyllur kete maratone tasme dhe nw kalendar, nje tradite qe do te jete e pervitshme nga viti 2020.

Një maratone idesh të goditura dhe të realizuara saktë në cdo detaj, ne një vit !!!

Kjo është Albanian Excellence !!!

 

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *